Odgojitelji i stručni suradnici DV Konavle sudjelovali su na edukaciji  „Inkluzija djece s teškoćama“

Nastavljeno je stručno usavršavanje odgojitelja i stručnih suradnika u sklopu projekta „Otvorimo Južna vrata Lijepe naše“ u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak iz Zagreba. Edukacija „Inkluzija djece s teškoćama“ održana je ovoga vikenda, 19. i 20. ožujka, u prostorijama Dječjeg vrtića i jaslica Gruda. Edukaciju je održala mag.edu.rehab. Renata Kubelka koja je svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem prikazala primjere inkluzije djece s teškoćama u razvoju u praksi.

Obrađene su sljedeće teme:

  • Autistični poremećaj,
  • Poremećaji govora,
  • Djeca s organski uvjetovanim smetnjama u ponašanju,
  • Usporen kognitivni razvoj,
  • Poremećaji vida.

Na edukaciji je sudjelovalo 10 odgojitelja i 4 stručna suradnika koji su imali priliku sudjelovati u radionicama koje su se provodike s ciljem boljeg osvještavanja funkcioniranja djece s različitim teškoćama. Tako su se odgojno-obrazovni radnici, sudionici edukacije, upoznavali s okvirom organiziranja sustava podrške u vrtiću u uvjetima inkluzije.

Primjeri inkluzije iz prakse naše Ustanove bili su podloga za raspravu i daljnji tijek iznalaženja načina funkcioniranja djeteta s teškoćama u razvoju, izrada Individualnog plana rada sa djetetom te uključivanje svih sudionika u procesu (odgojitelja, stručnih suradnika i roditelja), kao i prilagodbe u materijalnom i prostornom okruženju.

Edukacija je održana u skladu s epidemiološkim mjerama, te uz ugodnu i veselu atmosferu.

 

Edukacije i razvoj posebnih programa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *